Клиниката по неонатология в Стара Загора получи термолегло за недоносени деца

Клиниката по неонатология в Стара Загора получи термолегло за недоносени деца

Фондация „Нашите недоносени деца” и Асоциацията на банките в България дариха на Клиниката по неонатология в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” термолегло. Стартирахме инициативата по повод 1 юни – Деня на детето. Нашите членове събраха над 50 000 лева, с които закупихме апаратура за шест неонатологични отделения в София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Добрич и Силистра.

Надявам се да продължим да си партнираме с Фондация „Нашите недоносени деца. Смятаме, че банковият сектор трябва да подпомага най-уязвимите групи от обществото, а проблемът с недоносените деца е голям – съобщи Цвета Илиева, началник „Международна дейност и комуникация” в Асоциацията на банките в България.

„Термолеглото, което получихме, е от голяма необходимост за нас, защото лечението на недоносените деца изисква използването на модерна апаратура и дарителството е един от начините, чрез които се снабдяваме с нея” – каза началникът на Клиниката по неонатология доц. д-р Христо Мумджиев. Той посочи, че клиниката има нужда от по-качествени консумативи и от спонсор за поддръжка на наличната апаратура.В сектора за здрави бебета средногодишно преминават около 1000 деца, родени в Университетската болница в Стара Загора. Около 200 – 250 са новородените, които имат нужда от лечение в интензивния сектор. Клиниката по неонатология има междурегионални функции и приема и деца от съседни области.

DSC03835

Цвета Илиева, началник „Международна дейност и комуникация” в Асоциацията на банките в България (вдясно), началникът на Клиниката по неонатология доц. д-р Христо Мумджиев и представители на дарителите - пред новата апаратура в Клиниката по неонатология

DSC03828

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

Теми:

На подобна тема