Старозагорци засадиха 10 000 дъбови фиданки, за да направят града най-зеления в България

Старозагорци засадиха 10 хиляди дъбови фиданки, за да направят града най-зеления в България

Над 1000 старозагорци – представители на институции, учебни заведения, неправителствени организации и граждани подкрепиха първата акция на кампанията „Да си отгледаме гора”, която е по инициатива на кмета Живко Тодоров. Те  се включиха в засаждането на над 10 000 дъбови фиданки.

zhivko todorov

Целта е да се възстановят горските площи, пострадали от пожарите през 2007 г., и Стара Загора да се превърне в най-зеления град в България.

„Благодаря на всички, които се включват. Това, което правим сами за града си е наистина нещо хубаво и се надявам, че така ще бъдем и по-отговорни да го пазим” – каза кметът Живко Тодоров.

Инициативата се реализира от Община Стара Загора, Регионална дирекция по горите, Държавно горско стопанство и „Зелени Балкани”. Залесяват се терени в района на кв. „Дъбрава”. Тази година се засадиха фиданки на площ от 20 декара, а през следващата са предвидени още 350 декара, съобщи Иван Чергеланов, директор на Държавно горско стопанство – Стара Загора.

Залесяване

 

Тази година се засадиха фиданки на площ от 20 декара, а през следващата са предвидени още 350 декара

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24