Стартира традиционният конкурс за сурвакница и рисунка в Стара Загора

Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие обявяват традиционния конкурс „Сурва, Весела година“ за изработване на сурвачка и рисунка. В него могат да участват ученици от 7 до 14 години, разделени в две групи: от 7 до 10 години и от 11 до 14 години, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Сурвакници

Сурвачките трябва да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват умения, сръчност и познания за коледните и новогодишни обичаи в България.

С до две творби без ограничения в областите живопис и графика, могат да се включат и малките художници отново в двете възрастови групи. Изискването е рисунките да са във формат 35/50 см (без паспарту), а техниката е по избор.

Сурвачките и рисунките трябва да са съпроводени с информация за двете имена на участника, години, клас, училище и телефон. Желаещите да се включат, носят или изпращат творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71, ет. 3.
Срокът за изпращане на творбите е до 12 декември.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 17 декември от 14:30 часа в залата на центъра. Тогава ще бъде и награждаването на авторите на отличените творби.

www.infoz.bg  www.infoz.bg