Община Стара Загора награди Петър Бонев - спасителя от влака

Община Стара Загора награди Петър Бонев - спасителя от влака

Община Стара Загора награди Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишната Виктория, която беше намушкана от 19-годишния Пламен в нощния влак Пловдив – Варна на 24 ноември. Грамота за проявената гражданска доблест и благодарствен знак на Общината връчи на 25-годишния Петър Иванка Сотирова, зам.-кмет на Стара Загора.

Той получи и парична награда от 2000 лева от старозагорската фирма "Ел контрол".

„Голямо добро направихте! Дай, Боже да има повече такива отговорни хора като Вас!“ - каза Иванка Сотирова. Тя отчете и заслугата на съпругата му, която първа е чула виковете на Виктория, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Петър Бонев разказа, че е посетил Виктория в болницата. Тя му благодарила и казала, че ако не е бил той и не реагирал толкова бързо, щяло да се стигне до фатален край, защото нападателят насочвал ножа към врата ѝ. Петър сподели още, че освен със съпругата си е пътувал във влака и с дъщеричката си, която е на 1,3 г. и не искала да заспи. Затова се наложило да я разхожда в коридора. Той видял в купето Виктория, която била легнала и му направило впечатление, че младежът срещу нея я гледа втренчено. Малко по-късно се чул и виковете за помощ.

„Нахълтах вътре и видях, че младежът е легнал върху Виктория и я мушка с джобно ножче. Ритнах го и успях да избия ножа от ръцете му. Тогава нападателят се измъкна от купето и хукна по коридора. После скочи от влака, който намаляваше скоростта, за да спре на гарата в Стара Загора” – припомня си Петър кървавата драма от злополучната нощ. Петър го последвал и успял да го събори на земята. 19-годишният Пламен обаче успял да се отскубне и тръгнал да бяга Петър го настигнал, натиснал го на земята и изчакал да дойде полиция. После се върнал да помогне на раненото момиче във влака.

Спасителят Петър Бонев е роден в пазарджишкото село Церово. Завършил осми клас и започнал да работи. Преди две години се запознал със съпругата си Божидарка и сега двамата живеят при родителите ѝ в Стара Загора. През лятото работят в чужбина. Мечтата на Петър е да завърши къщата, която започнал да гради в родното си село и да се настани там със семейството си. Най-голямата му слабост е дъщерята, за която иска по-добър живот.

Иванка Сотирова, Петър Бонев, съпругата и дъщеричката му

www.infoz.bg  www.infoz.bg