Над 160 състезатели участваха в турнира по борба Никола Илчев в Стара Загора

Над 160 състезатели участваха в турнира по борба „Никола Илчев“ в Стара Загора

Най-старият в Стара Загора и един от първите турнири по борба в страната – „Никола Илчев“, събра в спортната зала на IX Основно училище „Веселин Ханчев“ над 160 малки спортисти. Петнадесет са отборите от цялата страна, които показват техника и хъс в националното състезание, организирано от старозагорския клуб „Берое“. Участниците са разделени в две групи – ученици от 2-ри до 4-ти клас и от 5-и и 6-и клас.

„Поздравявам организаторите, които влагат много усилия в младите таланти на града. Благодарен съм, че работейки заедно, успяваме да подобряваме спортната инфраструктура, защото в крайна сметка – спортът е за децата. Така те се развиват правилно, като имащи достойнство и дисциплина хора“ - каза при откриването на турнира кметът Живко Тодоров. Той изрази благодарност към треньорите за отдадеността и грижата към най-малките. „Вярвам, че борбата ще продължи да носи много успехи и гордост не само на Стара Загора, но и на страната ни – така както е било и досега“ - допълни още кметът.

От името на организаторите на традиционния детски турнир, на кмета Живко Тодоров и неговия ресорен заместник Красимира Чахова бяха връчени специални благодарствени плакети.

„Благодарение на Община Стара Загора залата ни по борба има нова придобивка – поставени са трибуни за близо 250 души. Така тя вече е пригодена и удобна за състезания. Тук ще се провеждат редица спортни събития, което е чудесно“ - каза Димо Христов, един от най-добрите треньори по борба в Стара Загора.

На откриването присъстваха още председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности на Общинския съвет Тихомир Трифонов, спортни дейци, гл. експерт от общинския спортен отдел Петко Крумов, треньори, спортни дейци и родители.

Плакет за Живко Тодоров

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: