Закриват Фестивала на оперното и балетното изкуство с концертно изпълнение на Фалстаф

Закриват Фестивала на оперното и балетното изкуство с концертно изпълнение на „Фалстаф”

50-ото издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора ще бъде закрито с концертно изпълнение на последната опера на великия Джузепе Верди „Фалстаф“, на 7 декември от 19:00 часа в Държавна опера – Стара Загора. Причината спектакълът на операта „Фалстаф“ да бъде заменен с концертно изпълнение е заболяване на именития баритон Кирил Манолов.

Неговият колега - Александър Крунев пое в последния момент ангажимента да „спаси“ представянето на „Фалстаф“ на старозагорска сцена.

Александър Крунев не за първи път демонстрира своя висок професионализъм в подобни критични ситуации, а ролята на Фалстаф е една от любимите в репертоара на певеца. Последно е участвал с голям успех в постановките на Русенската и Варненската опери. В останалите роли зрителите ще могат да видят Свилен Николов, Марк Фаулър, Александър Баранов, Момчил Караиванов, Евгений Арабаджиев, Мариана Панова, Вера Гиргинова, Елена Чавдарова-Иса. В ролята на МисисКуикли – световната оперна прима Мариана Пенчева. Диригент Павел Балев. Участват хор и оркестър на Държавна опера-Пловдив.Диригент на хора Драгомир Йосифов. Концертмайстор Мичо Димитров.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: