Божидар Лукарски: Ще търсим финансиране за Летище Стара Загора по плана "Юнкер"

"Летището в Стара Загора е приоритет за правителството и при всяко мое пътуване представям неговите възможности пред потенциални инвеститори" - заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски. Една от възможностите да се осигури финансиране на проекта за летището е планът „Юнкер”.

Божидар Лукорски в НовотехпромМинистърът посети производствената база на "Новотехпром" в Стара Загора, придружен от областния управител Георги Ранов, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Базата е създадена с финансиране по оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 - 2013” за производство на на ламаринени профили, термопанели и алуминиеви композитни плоскости.

Тя е една от най-модерните в Европа. Министър Лукарски поздрави собственика на фирмата Стефан Шоселов за предприемчивостта и успешната реализация на мащабния проект. Той заяви, че започва поредица от срещи с представители на българския бизнес в различни градове на страната, за да чуе техните проблеми и виждания за развитието на българската икономика.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Областна управа - Стара Загора)

На подобна тема