Божидар Лукарски: Ще търсим финансиране за Летище Стара Загора по плана "Юнкер"

"Летището в Стара Загора е приоритет за правителството и при всяко мое пътуване представям неговите възможности пред потенциални инвеститори" - заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски. Една от възможностите да се осигури финансиране на проекта за летището е планът „Юнкер”.

Божидар Лукорски в НовотехпромМинистърът посети производствената база на "Новотехпром" в Стара Загора, придружен от областния управител Георги Ранов, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Базата е създадена с финансиране по оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 - 2013” за производство на на ламаринени профили, термопанели и алуминиеви композитни плоскости.

Тя е една от най-модерните в Европа. Министър Лукарски поздрави собственика на фирмата Стефан Шоселов за предприемчивостта и успешната реализация на мащабния проект. Той заяви, че започва поредица от срещи с представители на българския бизнес в различни градове на страната, за да чуе техните проблеми и виждания за развитието на българската икономика.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Областна управа - Стара Загора)barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор