Божидар Лукарски: Ще търсим финансиране за Летище Стара Загора по плана "Юнкер"

"Летището в Стара Загора е приоритет за правителството и при всяко мое пътуване представям неговите възможности пред потенциални инвеститори" - заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски. Една от възможностите да се осигури финансиране на проекта за летището е планът „Юнкер”.

Божидар Лукорски в НовотехпромМинистърът посети производствената база на "Новотехпром" в Стара Загора, придружен от областния управител Георги Ранов, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Базата е създадена с финансиране по оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 - 2013” за производство на на ламаринени профили, термопанели и алуминиеви композитни плоскости.

Тя е една от най-модерните в Европа. Министър Лукарски поздрави собственика на фирмата Стефан Шоселов за предприемчивостта и успешната реализация на мащабния проект. Той заяви, че започва поредица от срещи с представители на българския бизнес в различни градове на страната, за да чуе техните проблеми и виждания за развитието на българската икономика.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Областна управа - Стара Загора)

Светът

Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос, Швейцария, за годишната среща на политическите лидери и водещите бизнесмени, представителите на научните среди и гражданското общество. Световният икономически форум ще се проведе за 50-и път между 21 и 24 януари. Основната тема е устойчивото развитие, но ще се обсъждат и теми, свързани с климатичните промени, защита на биоразнообразието, избягването на „технологична война“ и други

* * *
Северна Корея вече няма да се чувства обвързана с ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация. Това заяви на конференция по разоръжаването под егидата на ООН член на севернокорейското представителство към световната организация в Женева

* * *
Историческият процес на Доналд Тръмп започва по същество в Сената на САЩ, където се сблъскват двата лагера: демократическата опозиция, която настоява за отстраняването от длъжност на президента на САЩ, и републиканското мнозинство, което е решено да го оневини

* * *
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради връхлетялата страната буря „Глория“

* * *
Китаецът Мън Хунвей, бившт шеф на Интерпол, е осъден в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция

* * *
Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени към 20 януари с новия вид коронавирус. Вирусът взе 6 жертви до тази дата, принася се с контакт между хората и вече е регистриран и в други държави (Япония, Южна Корея, Тайланд и др.)

Най-четеното от последните дни

На подобна тема