Известният математик проф. Емил Симеонов ще посети Стара Загора

Известният математик проф. Емил Симеонов ще посети Стара Загора

Община Стара Загора, Центърът за подкрепа за личностно развитие и Академията за компютърни и природо-математически науки организират среща с проф. Емил Симеонов. Тя ще се състои на 17 декември от 18:30 часа в зала „Америка за България” в Езикова гимназия „Ромен Ролан”. Емил Симеонов е професор по математика и старши лектор в Института по приложна математика и физика на Университета по приложни науки Fachhochschule Technikum Wien във Виена.

В предишни години е бил ръководител на този институт както и на учебната програма по интелигентни транспортни системи в същия университет. Основател и съдружник на Minimath, институт за ранно математическо обучение във Виена. Известен е с изследователската си дейност, лекции и публикации в областта на философията на математиката и на физиката, семиотика, реторика, феноменология, теория на неявното знание, педагогика на математиката.

През деветдесетте години следва пиано в Консерваторията във Виена. Финалист на конкурса за пианисти аматьори в Париж през 2016 г. Има и изяви и като оперен певец.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема