Протестно шествие ще се проведе срещу презастрояване в кв. Казански

Протестно шествие ще се проведе срещу презастрояване в кв. „Казански”

Живущите в четири блока в кв. „Казански” в Стара Загора ще излязат на протестно шествие на 18 декември срещу презастрояване в квартала. Те ще блокират движението по пешеходната пътека на бул. „Цар Симеон Велики” 2б, до магазин BILLA-1, източно от новото кръгово над Руския пазар от 18:00 до 18:30 часа.

Протестът е срещу започналото строителство на два парцела, южно от блок 42 и блок 44 в кв. „Казански”, без да е спазен Общия устройствен план на град Стара Загора, се казва в мотивите на хората. Предвидените по Подробния устройствен план сгради са с размери два пъти по-големи от допустимото по Общия устройствен план на града.

„Ние не сме съгласни, от така наречените "грешки" на предходния гл. архитект на град Стара Загора, да страдат нашите семейства. Искаме нашият град да се разширява, а не да се презастроява. Ние младите семейства искаме да предпазим нас и нашите деца от най-лошото, не искаме да преживяваме това, което се случи в София в близките дни, с пропадането на земните маси в резултат на големи изкопни действия, за щастие без жертви. При нас няма улица която да ни дели, няма дори 3 метра отстояние” – се казва още в съобщението, изпратено до медиите.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни