Живко Тодоров: В Стара Загора ще бъде реализиран мащабен ВиК проект

Непосредствено след местните избори започнахме да работим много активно по новите проекти. Спечелихме доста награди в Националния конкурс „Сграда на годината”, благодарение на всичко, което направихме по време на предходния мандат, което старозагорци изстрадаха, но резултатът след реализирането на обектите е положителен.

Ние участвахме в конкурса с най-много обекти – парк „Митрополит Методий Кусев”, централния площад и пешеходната зона, кръговите движения, парк „Артилерийски” и Културен център „Стара Загора” (залата на бившия Синдикален дом). Нашите съграждани ги оцениха високо като гласуваха активно, за което им благодаря! – каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Предстои да бъде обявена обществена поръчка за цялостен ремонт на Станционната градина. Основно ще бъдат обновени Летният театър и така нареченият Руски пазар, бул. „Капитан Петко войвода” ще стане с четири ленти за движение. Ще бъде завършен ремонтът на Зоопарка. „Стартираме работата по многофункционалната зала в парк „Артилерийски”. Благодаря на премиера Бойко Борисов за неговата лична ангажираност, затова че обеща зала и ще осигури средства. Това е нещо уникално и хората трябва да го оценяват, защото малко хора са мислили за Стара Загора, както министър-председателят го прави” – заяви Живко Тодоров.

Той съобщи, че предстои да се реализира мащабен проект в града във ВиК сектора. „Водоснабдяване и канализация” – Стара Загора подготвя обществена поръчка за подмяна на водопроводи и канализация на цялата централна зона на града. Дейностите ще се извършват по улици, които не са ремонтирани. „Проектът е много тежък и е свързан със затваряне на цели участъци. Хората отново ще трябва да изтърпят неудобства., но ефектът ще бъде голям, защото няма да се разкопава пред следващите 30 години, улиците ще бъдат асфалтирани, ще има и нови тротоари” – съобщи Живко Тодоров. Ще бъде приет и нов Общ устройствен план. С него ще бъдат разширени границите на града.

Интервю с кмета на Стара Загора Живко Тодоров

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема