Да помогнем на Дени!

Да помогнем на Дени!

Над 1000 лева събраха на благотворителния концерт „Бяла Коледа за Дени“ в Раднево. Те са за лечението на Денислав Веселинов Койчев от старозагорското село Сърнево Той е роден преждевременно на 15.07.2008 г. с тегло 1200 гр. В осмия месец става ясно, че детето е с двигателно изоставане. Поставена му е диагноза детска церебрална парализа. Веднага започва рехабилитация, която продължава четири година при д-р Чавдаров в болница „Света София”.

Многократно е провеждал и рехабилитации в Специализирана болница за рехабилитация в Котел, които семейството финансира с лични средства. Първоначално детето се лекува само в България. Родителите му започват да търсят възможности да провеждат рехабилитации и в чужбина, за да могат да ускорят процеса на възстановяване на Дени. Средствата обаче са непосилни за тях и майката създаде група във Фейсбук „Да помогнем на Дени”. Открита е и дарителска сметка. Първото му лечение извън България е през 2014 година в Полша.

През 2016 година за първи път заминават за лечение в Китай, в гр. Фошан, провинция Нанхай. Там Дени започва лечение с нетрадиционна китайска медицина, която дава много добри резултати. Лечението включва - рехабилитация, масажи, електростимулация, магнитна и билкова стимулация, терапия за фината моторика, иглотерапия, логопед. Благодарение на това лечение в Китай, Дени вече ходи сам, макар и да има още какво да се желае. За дете с ДЦП е огромно постижение да изкачва сам стълби. Координацията му се подобрява с всеки следващ курс. Дени все още не може да говори, но лекарите са сигурни в успеха си.

Дени има нужда от нас! Нужни са му редица процедури, които са обединени в 5 месечни курсове на лечение в Китай, а за всеки курс са необходими 30 000 лева. Всяка година се провеждат по 2 курса, общо 60 000 лева, които са непосилни за родителите му. Шансът Дени да живее пълноценно е много голям, уверяват китайските професори, на които се вярва изцяло, защото именно там, Дени направи първите си крачки и започна да ходи самостоятелно.

Всеки, който желае може да помогне на дарителската сметка в УниКредит Булбанк - клон Раднево, IBAN: BG87UNCR70001523465663, BIC: UNCRBGSF, както и със SMS с текст DMS DENI на 17 777.

www.infoz.bg  www.infoz.bg