На 31 декември – новогодишна наздравица в Старозагорската опера

На 31 декември – новогодишна наздравица в Старозагорската опера

Държавна опера – Стара Загора ще представи за четвърта поредна година празничния концерт „Новогодишна наздравица в Операта”, на 31 декември от 18:00 часа. С него Старозагорската опера завършва една много успешна година. Зрителите ще имат възможността да повдигнат настроението си с богата и атрактивна програма, представена от солистите, оркестъра и балета на Операта.

На пулта ще застане именитият сръбски диригент Деян Савич, а режисьор е Славчо Николов. Специални гости тази година са сръбската оперна певица Ивана Албрехт и джаз легендата Васил Петров.

vasil petrov

Участват солистите на Държавна опера - Стара Загора: Яница Нешева, Георги Динев, Ивайло Йовчев, Иван Кабамитов.

Ще прозвучат популярни оркестрови пиеси, арии от опери и оперети на Джузепе Верди, Жорж Бизе, Джакомо Пучини, Руджеро Леонкавало, Франц Лехар, Йохан Щраус, песни от Ренато Карозоне, Салваторе Кардилло и др. Васил Петров ще изпълни емблематичните и обичани от публиката вечни песни Nat King Cole, Smile, Old Man River, Strangers In The Night, My Way.

Празничната вечер ще бъде допълнена от изпълненията на балета на „Валс на цветята“ със солисти Тцао Ю Чен и Каито Такахаши и адажио (Анелия Димитрова и Паскуале Казели) от балета „Лешникотрошачката“, финал на балета-стихия „Гето“ (солисти Харука Суга, Фредерико Пинто, Ромина Славова и Томоки Ишиго), атрактивния мъжки танц „Au Suivant“, танц фламенко в интерпретацията на Стефан Николов и Магдалена Янева.

В цената на билета за Новогодишния концерт е включен кетъринг. По традиция ще бъде разиграна празнична томбола с награди.

наздравица в операта

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни