Националният фронт за спасение на България ще издигне кандидат за кмет на Стара Загора

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) ще се яви самостоятелно на местните избори на 25 октомври 2015 г., но това не изключва разговори за подкрепа с различни партии, с изключение на ДПС. Това съобщи за www.infoz.bg областният координатор на партията в Стара Загора Гергана Микова.

Тя уточни, че НФСБ ще издигне собствена кандидатура за кмет на Стара Загора. В момента по общинските структури се извършват номинации за кандидати за градоначалници и общински съветници и имената ще бъдат обявени вероятно в средата на август.

Gergana MikovaЛистата с кандидати за местни старейшини в областния град ще бъде разумно и отговорно подредена, като ще се залага на достойни хора, които са утвърдени специалисти в своите професии.

"Независимо, че в Стара Загора настоящият кмет Живко Тодоров е успешен и изненади не се очакват на местните избори, по-малките партии издигат свои кандидати за градоначалник, за да могат да дадат по-голяма възможност за избор на гласоподавателите. Това е и част от демокрацията" - каза Гергана Микова. Тя уточни, че Националният фронт за спасение на България ще продължи да работи за добрите каузи в полза на обществото и ще подкрепя всички разумни идеи и предложения.

НФСБ, чрез своите представители в Стара Загора, категорично застава зад политиката на ръководството на Общината по отношение на незаконното строителство в ромския квартал "Лозенец".

"Незаконните къщи трябва да бъдат отстранени и осигуряването на алтернатива за изграждане на жилище, отговарящо на всички изисквания, трябва да стане срещу закупуването на правото на строеж. Жителите на кв. "Лозенец" трябва да бъдат и данъкоплатци, а не само ползватели на облаги" - категоричен е областният координатор на НФСБ в Стара Загора Гергана Микова, която е и общински съветник.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема