Разследват длъжностни лица от екологични институции за боклука на територията на ТЕЦ „Брикел”

Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване по чл. 282 ал. 1 от Наказателния кодекс за установяване на извършено престъпление от длъжностни лица от Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора. До момента по делото няма привлечени като обвиняеми и не са взети мерки за процесуална принуда.

otpadatsi 1

Разследването на прокуратурата е започнало след наблюдавано от Районна прокуратура – Стара Загора досъдебно производство. Както вече www.infoz.bg съобщи, на 14 януари бяха открити отпадъци от разнородни материали, с неустановен до момента вид и произход в сграда № 3, намираща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, община Гълъбово. Тя е разположена на територията на ТЕЦ „Брикел” – Гълъбово, но е наета от друго търговско дружество. От пресцентъра на обвинението съобщиха, че отпадъците са съхраняване не по установения ред, с което са създали опасност за живота и здравето на хората или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда.

По досъдебното производство на Окръжна прокуратура – Стара Загора трябва да установи дали длъжностни лица са нарушили или неизпълнили служебните си задължения с цел да набавят за другиго имотна облага и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици.

По делото са иззети множество документи от Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора. Разпитани са в качеството на свидетели длъжностни лица от двете институции. Разследването продължава с извършване на множество процесуално-следствени действия.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема