Нова светофарна сигнализация избягва конфликти между пешеходци и шофьори

Въвежда се нова светофарна сигнализация, избягваща конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори на седем кръстовища в Стара Загора, което ще доведе до намаляване на произшествията, обясни ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Това се случва чрез смяна на светофарни колектори в рамките на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“.

traffic light

Пешеходците ще бъдат едновременно пропускани във всички посока, докато моторните превозни средства изчакват на червено. След това поетапно ще започва пропускането на автомобилите.

При шест от кръстовищата в Стара Загора вече е въведена новата организация на движение: „Христо Ботев“ и „Руски“, „Генерал Гурко“ и „Св. Отец Паисий“, „Генерал Столетов“ и „Ангел Кънчев“, „Генерал Столетов” и „Цар Иван Шишман“, „Генерал Столетов“ и „Руски“, „Генерал Столетов“ и „Хаджи Димитър Асенов“, предстои промяната да се случи и при ул. „Генерал Гурко“ и бул. „Руски“.

Йордан Николов допълни, че вече се работи по изграждането на две изцяло нови светофарно регулирани кръстовища - бул. „Руски“ и ул. „Генерал Гурко“, както и на ул. „Генерал Столетов“ и ул. „Княз Александър Батенберг“. Три пешеходни светофара ще бъдат със заявка за пресичане от пешеходци - бул. „България“ при магазин „Зора“, по пътя към село Старозагорски бани – ул. „Ал. Константинов“, както и на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ – до бившия завод „Родопа“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24