Бурният вятър в Стара Загора не е нанесъл сериозни щети

Почистващите фирми, отговарящи за пътната мрежа в Стара Загора и селата, са работили цяла нощ. Екипи на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“ и регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са се отзовали на десетки обаждания за паднали клони и счупени от бурния вятър дървета в града и към селата Могила, Дълбоки и Горно Ботево, както и до разклона за Памукчии.

kloni

Съборени са пътни знаци, оградни пана на строителни обекти, разместени са ограничителите при временното кръгово кръстовище по ул. „Калояновско шосе“. Постъпил е сигнал и за клатещ се билборд в района на кръстовището на бул. „Славянски“ и ул. „Стефан Караджа“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Граждани са информирали и за нарушено електрозахранване към старозагорските квартали „Лозенец“ и „Кольо Ганчев“. Работи се по отстраняване на проблеми в мрежата и в селата Сладък Кладенец, Лясково и Хан Аспарухово.

Уличната мрежа в Стара Загора се обезпечава от 14 машини и е обработена срещу заледяване, няма информация за закъсали автобуси от градския транспорт. Зимното поддържане и снегопочистване в града се извършва от ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС. За старозагорската пътна мрежа от четвърти клас отговаря „Трейс – Пътно строителство“ АД.

Информацията за обстановката може да се подава до оперативния дежурен на Община Стара Загора и звено „Градска мобилност“ на следните телефони: 042 250 005; 042 614 613; 0885 901 212; 042 614 821; 0884 708 667, както и към Горещ телефон за сигнали 0800 157 37.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: