Над 148 млн. лева е бюджетът на Община Стара Загора за 2020 г.

Над 148 млн. лева е бюджетът на Община Стара Загора за 2020 г.

Макрорамката на бюджета на Община Стара Загора за 2020 г. е 148 364 818 лева. В тези средства са включени субсидията за делегирани от държавата дейности и собствени приходи, дейности, финансирани с общински приходи, както и преходният остатък. Над 177 млн. лева (177 258 390 лева) е общо индикативният годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз и бюджета на Общината.

Той беше подкрепен с 38 гласа „за“ на редовно заседание на Общинския съвет. „Благодаря на всички, които днес подкрепиха бюджета на Община Стара Загора“ - каза кметът Живко Тодоров. „Той е на реалните възможности, балансиран и базиран върху доброто съотношение между приходи и разходи. Съобразен с приоритетите и желанията на гражданите. Всички искаме по-добра инфраструктура, ремонтирани междублокови пространства, тротоари. Нито един лев няма да бъде похарчен без мисъл“, каза старозагорският кмет по време на сесията на Общинския съвет.

„Залагаме на развитието, на инвестицията. Нашата теза е, че няма как да гарантираме бъдещето на града си, ако не работим в посока за подобряване на инфраструктурата, на възможностите за различни придобивки на гражданите, а младите хора да виждат смисъл да останат в града си” - допълни кметът. Той уточни още, че продължава усилената работа за привличане на външни средства. Задачата на общинската администрация е да създава условия, подчерта Тодоров. В инвестиционната програма влизат и нови обекти като подобряване и благоустрояване на Руския пазар, Зоопарка, изграждане на въжена градина и спорна зала в парк „Артилерийски“ стана ясно от думите на градоначалника. Средствата са целеви и се влагат конкретно, коментира Живко Тодоров.

По време на обсъждането Живко Тодоров подчерта, че предстои да се извърши рехабилитация на уличната мрежа в индустриалната зона. „Има заложени средства и ще започнем от ул. „Промишлена”, която е в лошо състояние - настилката е нарушена, има нужда от по-добро осветление. Бизнесът трябва да бъде подкрепят, за да се развива“ - подчерта Тодоров. Той допълни, че ще бъде проведена среща между кметския екип и различните групи в Общинския съвет, за да бъдат обсъдени приоритетни области за развитието на града.

На първо четене бе приет с 44 гласа „за“ проектът на Правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора. След дебати в залата стана ясно, че ще бъдат внесени допълнителни предложения към него преди гласуването му на второ четене.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема