Навършват се 138 години от боевете за защитата на Стара Загора

138 години от боевете за защитата на Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война 1877 – 1878 г. се навършват на 31 юли 2015 г. Община Стара Загора организира тържествено общоградско честване за отбелязване на годишнината. На 30 юли в Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ се състоя тържествен ритуал с поднасяне на венци и цветя.

Честване на защитата на Стара ЗагораВ него участваха Военен духов оркестър и почетен караул от Втора тунджанска механизирана бригада.

Честването продължава на 31 юли от 10:00 часа с поднасяне на венци и цветя на паметните места, свързани с годишнината: Мавзолей-костница „19 юлий 1877 г.", „Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин", „Паметник на загиналите в Джуранлийския бой от 1877 г.", „Паметник на защитниците на Стара Загора – 19 юлий,1877 г." в парк „Пети октомври“, „Паметник на загиналите във войните старозагорци" в парк „Александър Стамболийски“ (Алана).

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема