Мобилни екипи с полиция се включват в превенцията на коронавируса в Стара Загора

От 18 март (сряда) Община Стара Загора сформира мобилни екипи, в които ще има представители на Общинска полиция, Инспектората към Общината, а също и на Областна дирекция на МВР. Решението е взето на заседание на Общинския оперативен щаб, след като станаха ясни последните препоръки, дадени от Националния оперативен щаб за превенция на разпространението на COVID-19.

Мобилните екипи ще обхождат Централния пазар, всички паркове и детски площадки, междублоковите пространства и хипермаркетите. Ще бъдат посетени и 29 големи предприятия, намиращи се на територията на общината.

Представителите на Общинска полиция, Инспекторат и Областна дирекция на МВР ще следят за спазване на отстоянието от 2 метра между гражданите и ще призовават възрастните хора, които попадат в най-уязвимата група от населението, да ограничат своите излизания и контакти.

Предстои провеждане на срещи и с ръководствата на хипермаркетите и на големите предприятия. По време на тях ще бъдат обяснени възможностите за засилване на контрола и за спазването на правилата за изчакване на опашка пред магазините за хранителни продукти и други стоки, както и изискванията за превенция по време на планови почивки на служителите.

Мобилните екипи ще раздават информационни брошури, оказващи как хората могат да се предпазят от разпространението на заразата, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

stara zagora 

www.infoz.bg  www.infoz.bg