Кметът Живко Тодоров и Сдружение „Брат за брата“ обявиха мащабна благотворителна кампания

Сдружение „Брат за брата“ и кметът на Стара Загора Живко Тодоров обявиха благотворителна кампания за набиране на средства, с които да бъдат подпомогнати хора, останали без работа в резултат на въведените мерки срещу разпространението на коронавирус, старозагорци, пуснати в неплатен отпуск и без доходи, изпаднали в тежко социално положение.

Ще има бъдат осигурявани необходими продукти и консумативи за малки деца. Това стана ясно на пресконференция на кмета и ръководството на Сдружението, предавана онлайн.

„Не можем да стоим безучастни. Заедно със Сдружението ще се съберат пари за да помогнем на нуждаещите се. Аз лично ще направя дарение“ – заяви Живко Тодоров. Той уточни, че нуждаещите се жители на кв. „Лозенец“ ще бъдат подпомогнати от друга организация.

todorov lazarov

Средствата ще постъпват по дарителска сметка, открита от Сдружение „Брат за брата“. Изразходването на средствата ще става при пълна прозрачност, като ежедневно в профила на Сдружението във Фейсбук ще бъдат правени отчети – каза неговият председател Антон Лазаров . От 6 април, нуждаещи се хора могат да се обаждат за заявки на телефон 0884 062498. Комисия с участието на директора на „Социално подпомагане“ – Стара Загора, Павлина Делчева, ще определя имащите право на помощ, за да се избегне злоупотреба.

„Като кмет искам да призова всички, които повече финансови възможности, да подкрепят тази благородна кауза. Няма кой да помогне освен месната власт и обществото“ – добави кметът на Стара Загора.

Антон Лазаров посъветва хората, които ще кандидатстват за подпомагане, да носят със себе си документи, с които да докажат, че са пуснати в неплатен отпуск, освободени от работа, самотни майки, за да могат наистина средствата да отидат там, където е необходимо.

Комисията ще заседава на първия етаж в сградата на Община Стара Загора. Хората първо трябва да се обадят по телефона и да си уговорят среща с Комисията. Ще се допуска по един човек на 20 минути.

 • Банкова сметка:
  Клон: ПИБ - гр. Стара Загора
  IBAN BG57FINV91501217430192
  BIC FINVBGSF
  Титуляр: БРАТ ЗА БРАТА - СТАРА ЗАГОРА
  Основание за плащане: Дарение - коронавирус

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема