Какво трябва да се случи, за да проумеят безотговорните, че противоепидемичните мерки са задължителни?

Какво трябва да се случи, за да проумеят безотговорните, че противоепидемичните мерки са задължителни?

Колкото и заповеди да издадат министърът на здравеопазването и кметовете на общини, ако една част от българите (имам предвид безотговорната част), не започнат да мислят адекватно, няма как да се получи. От 12 април предпазните маски са задължителни. За много хора – да, но не и за „безсмъртните”, шляещи се безцелно по улиците.

Когато някой им направи забележка, че нарушават заповедите, обикновено отговарят: „Ти коя си да ми казваш как да ходя?”. Някои добавят към репликата си и „ма”, напирани от липса на елементарно възпитание.

Разумните хора се самоизолираха, не се виждат с близките си, за да съхранят тях, себе си и околните…

Директорите на столични болници призоваха за самоограничение, от „Пирогов” излязоха с апел: „Ние сме тук заради вас, стойте си вкъщи заради нас!”. Представете си ако се увеличи броят на медицинския персонал, заразен с коронавирус… Какво ни чака…

Един познат, възмутен от безотговорните и недисциплинираните, ми каза следното: „Като измрат 2000 – 3000 души, сами ще се затворят”. Тази цена обаче е твърди висока, ще я плати цялото общество, а не само вие, безотговорните, така че си останете вкъщи! Пожалете лекарите, медицинските специалисти и санитарите!

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема