Започва пролетното пръскане срещу кърлежи в община Стара Загора

От 27 април стартира пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Тя ще започне в 20:00 часа с дезакаризация на площите, намиращи се в административно бюро „Запад“. В 22:00 часа ще бъдат третирани и тревните площи на административно бюро „Център“. На 28 април от 20:00 часа ще се обработва районът на административно бюро „Железник“. 

razhodka kuche

От 22:00 часа ще бъде извършено пръскане в района на административно бюро „Изток“.

Според предварително утвърдения график - на 4 май ще се извършва дезакаризация от 18:00 часа на Гробищния парк. Час по-късно ще се извърши пръскане на тревните площи на територията на административно бюро „Зора“.

В 20:00 часа ще стартират дейностите в района на административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21:00 часа - пространствата на административно бюро „Лозенец“.

Ще бъдат обхванати паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др. Обработката ще се извърши с биоцида Сайръс 10 ЕВ.

На 7 май в 9:00 часа ще започне обработката на социалните и детски заведения. Според утвърдения график, на 11 май ще стартира дезакаризацията в селата на територията на община Стара Загора.

Обработката на тревните площи в града ще се случва едновременно от два екипа. Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

www.infoz.bg  www.infoz.bg