Над 100 семейства получават хранителни продукти от благотворителна кампания в Стара Загора

Над 100 семейства получават хранителни продукти от благотворителна кампания в Стара Загора

Доброволците от СНЦ „Брат за брата“ помагат на над 100 семейства ежеседмично с доставка на хранителни продукти и санитарни принадлежности. Инициативата им се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора. До момента по дарителската сметка за борба с коронавируса на сдружението е постъпила сумата от близо 48 000 лева.

С тях се осигуряват пакети с най-необходимите продукти за старозагорци, пострадали от извънредното положение.

Пакетите съдържат боб, леща, брашно, ориз, макарони, спагети, картофи, пастет, пет вида консерви, олио, разтворима супа, бисквити, кафе, чай, лютеница, локум, тоалетна хартия и сапун.

„Всяка седмица доставяме пакетите на домакинствата, които попадат в определените уязвими групи – а именно семейства или граждани останали без работа или такива в неплатен отпуск след въвеждане на противоепидемичните мерки. През първата седмица извършихме доставка на 80 пакета, през втората на 90, а вече семействата, които се нуждаят от подкрепа, са 100“, обясниха от „Брат за брата”.

Всеки ден на телефон 0884 062498 представител на сдружението приема обаждания от нуждаещи се граждани, след това специална Комисия, от която е част и Павлина Делчева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора, извършва подбор на нуждаещите се и установява дали отговарят на критериите.

В доставката на продукти се включват и членове на Клуба по спортен риболов - Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема