Община Стара Загора организира ученически конкурс за 24 май

Община Стара Загора организира ученически конкурс за 24 май

Община Стара Загора и отдел „Образование“ организират конкурс на тема „Поздрав за 24 май“ по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Празникът на буквите е специална дата за всички българи. На този ден почитаме светите братя Кирил и Методий – създателите на славянската писменост. В конкурса могат да участват ученици от първи до дванадесети клас на училищата в Общината.

Участниците ще бъдат класирани в три възрастови групи: ученици от първи до четвърти клас, от пети до седми клас и от осми до дванадесети клас.

Поздравът трябва да бъде максимално кратък, не повече от 45 знака или 4 реда.

Целта е да се стимулират творческите заложби на учениците, авторските творби да бъдат оригинални, с максимално разгръщане на фантазията.

Всеки участник трябва да изпрати творбата си, заедно с трите имена, класа и училището, телефон или имейл за връзка, в срок до 15 май 2020 г. на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., уточняват от пресцентъра на Община Стара Загора.

Компетентно жури ще оценява изпратените творби.

Отличените участници ще получат награди, а най-добрите поздрави ще бъдат публикувани на фейсбук страницата „Образование – Стара Загора“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg