Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание: БСП отново използва всеки повод, за да манипулира хората

▶ Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание: БСП отново използва всеки повод, за да манипулира хората

Това, че Министерският съвет приема въпроси, насочени пряко към опазване на здравето и живота на хората, не означава заобикаляне на законодателния орган, защото актовете на Правителството подлежат на контрол. Това заяви Емил Христов, народен представител от ГЕРБ - Стара Загора и зам.-председател на Народното събрание, по време на пресконференция.

В нея пресконференцията участваха и народните представители от Старозагорски район Маноил Манев и Радостин Танев. Част от текстовете, свързани с новоприетите промени в Закона за здравето, бяха внесени в Конституционния съд от президента Румен Радев. Не смятам, че мотивите му трябва да доведат до проверка за противоконституционността им – коментира Емил Христов.

„Със създаването на Временната комисия в Народното събрание, която да проверява как Министерски съвет изразходва средствата за борба с коронавируса, се направи умишлен опит да се внуши на обществото, че се злоупотребява с парите. Беше излишно сформирането на такава комисия, защото има подкомисия със същия предмет на дейност в Постоянната комисия по бюджет и финанси. Целта на опозицията беше да се манипулират хората, като им се втълпи, че правителството изразходва средствата по непрозрачен начин. А мотивите им съвпаднаха с тези, изречени от президента при последния му брифинг“ – заяви Емил Христов.

Той представи пред журналистите предложенията на парламентарната група на ГЕРБ за намаляване на Данък добавена стойност в туристическия сектор и за книгите, като се предвижда ставката от 9% да влезе в сила от 1 юли 2020 г. и да е с ограничен срок – до 31.12.2021 г.

„Що се отнася за намаляване на ДДС за спортните мероприятия, такъв въпрос не стои на дневен ред, защото скоро те няма да бъдат отворени за зрители. В момента обмисляме въвеждането на онлайн провеждане на първенства за индивидуални спортове“ – съобщи Маноил Манев. Той приветства нормализирането на работата на Народното събрание, което трябва да разгледа през седмицата на второ четене промените в Закона за МВР и Закона за българското гражданство.

„Сектор „Земеделие“ става приоритетен за България. Еднодневните договори на работници, заети в селското стопанство ще се прилагат до 31 октомври и хората, които са регистрирани в Бюрата по труда, няма да загубят своето обезщетение, ако сключат такива. На хората, които трябва да полагат 14 дена труд, за да получат обезщетение, също се дава възможност да работят в селското стопанство“ – обясни Радостен Танев. Той добави, че се очаква становище на Европейската комисия относно мярката за повече български стоки в големите вериги, и че не счита, че тя е дискриминационна.

Емил Христов, народен представител от ГЕРБ - Стара Загора и зам.-председател на Народното събрание

Емил Христов: Възможно ли е Стара Загора да има работещо летище?

Маноил Манев - народнен представител от ГЕРБ, избран от Стара Загора

Радостин Танев - народнен представител от ГЕРБ, избран от Стара Загора

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема