Онлайн проект „Да бъдем заедно по-добри“ посветиха на 24 май в Стара Загора

Онлайн проект „Да бъдем заедно по-добри“ посветиха на 24 май в Стара Загора

Педагогическите съветници и училищни психолози в град Стара Загора, реализираха онлайн проект по повод 24-май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. „Опитвали ли сте да запалите огън през стъкло? Да подбудите някого към действие само с мисъл, идея, желание, но без да го виждате реално?

Всяко велико дело на света е започнало с искрата на вярата, че моят успех е и твой успех, че заедно можем повече!

Така и ние използвахме стъклото за лупа, за да запалим огъня в детските души, сплотим деца и родители в създаването на един уникален проект.

Не е лесно да се координират деца и възрастни хора, без живия контакт, но въпреки това ние не се отказахме. Поредния онлайн проект, който осъществяваме заедно, е под надслов “ Да бъдем заедно по-добри„ и е в чест на един от най-българските празници – 24-ти май. Малки и големи ученици приеха с ентусиазъм предизвикателството – да рецитират най-хубавите български стихове, и така да поздравят всички за празника“, разказват организаторите. Те благодарят на всички родители, които са заснели изпълненията на децата си по неповторим и запомнящ се начин, на децата, които не са се отказали да рецитират до успешния финал, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

На 24 май честваме празника на просветата, културата и писмеността. За пореден път педагогическите съветници и училищни психолози от град Стара Загора се обединихме около идеята да отбележим достойно празника, заедно със своите ученици, макар и виртуално.

На този ден ние се обединяваме около езика, писмеността и увереността ни като единен и сплотен народ. Нека никога не стихват жаждата за духовно възвисяване и светлият зов на българщината у всички нас!

Честит празник!

Проектът можете да видите на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=Shhj9I-G-Hg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2-xgb_K2pHmsY2-dX2TNOSkM-KzE_3cHzKOXngcBCVT_BUB4iOOdlZHo0

www.infoz.bg  www.infoz.bg