Започва производството на 50 модерни автобуса за Стара Загора

Договор за производството и доставката на 50 нови солови автобуса за градския транспорт в Стара Загора ще бъде подписан на 6 август от 11:00 часа в зала 2 на Общината. Правителството на Бойко Борисов предостави на Общината 30 млн. лв. от спестените средства по ОП „Регионално развитие 2007 - 2013".

obshtina stara zagora dogovor 1Те са допълнителен компонент към проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“. Средствата са за доставката на 55 нови автобуса - 5 съчленени и 50 единични.

Съчленените автобуси вече се произвеждат в чешката фирма Сор Либхави и ще бъдат доставени до края на октомври 2015 г.

Очаква се до края на ноември 2015 г. Стара Загора да обнови напълно автобусния си и тролейбусен транспорт, който ще бъде изцяло общински.

За удобство на гражданите ще бъдат синхронизирани тролейбусният и автобусният превоз.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

covid velikden

Светът

Основателят и собственик на Twitter Джак Дорси съобщи, че дарява 1 милиард долара, за да участва в борбата с пандемията от коронавируса. Той обясни, че сумата представлява 28% от състоянието му. За да я осигури, той продава акции на друга своя компания - Square, специализирана в електронни плащания

* * *
Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина срещу новия коронавирус за всички, заяви съоснователят на „Майкрософт“ и филантроп Бил Гейтс. Очаква се ваксина срещу вируса да има не по-рано през 2021 г. Фондация „Гейтс“, която финансира предимно здравни програми, вече отпусна 105 милиона долара за борба с коронавируса. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че най-голямата заплаха за света би била пандемия заради непознат вирус