Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание: Време е да си подадем ръка, за да изпълним това, за което Христо Ботев се е борил

▶ Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание: Време е да си подадем ръка, за да изпълним това, за което Христо Ботев се е борил

„Всеки българин носи в себе си уважението и преклонението към всички загинали за България. Всеки българин носи в сърцето си непокорството и бунта на Христо Ботев, на Васил Левски, на Капитан Петко войвода. Всички ние сме техни наследници и в кръвта ни кипи тяхната кръв, затова българският народ е непобедим.

Не ни сломяват нито бурите, нито бедите и излизаме победители, както и сега, след всичко, което ни сполетя. За пореден път доказахме, че оцеляваме – името ни е такова. Показахме, че сме едни от най-добрите. Време е да имаме самочувствие, да си подадем ръка по братски, да прекратим всичко онова, което ни спъваше досега и утрешният ден да бъде всичко това, за което те са се борили“ – това заяви пред паметника на Христо Ботев в Стара Загора, Емил Христов, заместник-председател на 44-ото Народно събрание. Той поднесе венец и се преклони пред паметта на големия български поет и революционер и четата му.

Заради извънредната епидемична обстановка, 144-ата годишнина от подвига на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България беше отбелязана без общоградски ритуал, за да се избегне събиране на много хора.

Цветя пред паметника на Христо Ботев поднесе и народният представител от партия ГЕРБ – Стара Загора Радостин Танев. Венци пред паметниците на Ботев и Хаджи Димитър поднесоха Милена Желева, заместник-кмет на Стара Загора, и ръководството на Областна администрация.

Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание, пред паметника на Христо Ботев в Стара Загора

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема