Борисов: Атаките срещу мен няма да ме спрат, ГЕРБ работи добре и без Цветанов

▶ Бойко Борисов: Атаките срещу мен няма да ме спрат, ГЕРБ работи добре и без Цветанов

В отлична форма съм. Атаките срещу мен няма да ме спрат. За всички е ясно защо го правят нашите опоненти. Вижда се, че и без Цветанов залите се пълнят и партията работи. Дори е по-демократична. Той може и да се срамува от ГЕРБ, но ние лоша дума за него няма да кажем. Злобата убива, затова ще пожелаем успех, заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.

Той говори пред повече от 500 души по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ - Стара Загора. На събитието присъстваха замeстник-председателят на ГЕРБ Димитър Николов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, членове на Изпълнителната комисия на партията, министри, депутати, кметове на населени места от областта, общински съветници, кметове на кметства, представители на общинските ръководства на ГЕРБ, членове и симпатизанти на партията.

„ГЕРБ е градивна партия. Толкова много неща сме направили – магистралите „Тракия“, „Хемус“, „Марица“, „Струма“, „Европа“, обходът на Габрово, пътят Ботевград – Мездра, околовръстното на София, спортни зали, ЖП-линии, тунели, мостове. Още много ще построим и то защото направеното ще остане за 100 години напред“, подчерта премиерът.

„Предстои ни в най-скоро време да влезем в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз. Това е много важно, защото е гаранция, че дори и БСП да се върне на власт, техните професори няма да могат да фалират банките. Нещо повече – ако сме в Банковия съюз няма да сме в Европа на втора скорост, ще има по-ниски лихви, а държавата изпита ли затруднения – ще получим помощ от европейските партньори“, обясни Бойко Борисов. По думите на премиера политически му опоненти не могат да му простят успешната енергийна политика, вследствие на която редица стратегически проекти вече се реализират. „Южен поток“ беше спрян от ЕС заради корупция, а сега работим за пълна диверсификация на доставките на газ. Ще се борим въглищните централи да работят максимално дълго“, допълни той.

Бойко Борисов отбеляза, че в никакъв случай коронавирусът не си е отишъл. „У нас се движим по-ръба, но няма да върнем старите ограничителни мерки. Просто трябва да свикнем да живеем със заразата. Истински разчитам на хората да се пазят и да спазват правилото за 3-те „Д““, посочи министър-председателят.

„Вчера на Европейския съвет поставих темата за общ протокол във връзка с мерките срещу коронавируса. Били сме на проба-грешка. Целият свят е така. Няма учебник, няма лекарство, няма ваксина“, каза председателят на ГЕРБ. Според него догодина ще е по-тежко, защото в момента все още разполагаме със средства от изключително успешната за фиска 2019 г. Той допълни, че светът ще влезе в криза, затова политическата класа у нас трябва да действа единно – за да понесем по-леко последиците.

„Само в Стара Загора бяха санирани 80 блока чрез Националната програма за енергийна ефективност. Няма по-добра и близка до хората социална политика. Да дойдат и да ти направят жилището по-красиво, скъпо, енергоефективно. Толкова хубава програма, толкова много малки фирми бяха ангажирани. Не се оцени обаче какво направихме и затова спряхме програмата“, завърши премиерът Борисов.

„На кметовете ни трябва стабилност, за да работим за просперитета на населените си места. Доказано – тази стабилност може да ни гарантира само Бойко Борисов и неговото правителство. Нито ГЕРБ, нито премиерът не трябва да се поддават на провокациите на онези хора, които искат да дойдат на нашето място. Допуснем ли го – резултатът ще е ясен. Фалит на банки, спрени програми и дефицит“, каза пред стотиците присъстващи кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров.

Финансовият министър Владислав Горанов уточни, че България е открила тънкия баланс между епидемиологичните мерки и нормалното функциониране на икономиката. По думите му въпреки невъзможността да се реализират очакваните постъпления в бюджета за 2020 г., правителството не е орязало разходите. „Всеки, който смята, че ГЕРБ може да има различен лидер от Бойко Борисов, или че може да открадне от нашата подкрепа – значи е наивен. Всеки несъгласен може да си направи собствен политически проект, но не и да напълни зала“, подчерта Горанов.

„Очакванията са чрез новата Многогодишна финансова рамка България да получи до 2027 г. близо 30 млрд. евро публичен ресурс. Предизвикателството пред нас е къде да ги инвестираме, нужна е стратегия как отново да тръгнем нагоре“, обясни вицепремиерът и член на Иизпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев и допълни, че по схемата 60/40 над 280 000 души са запазили работните си места.

„ГЕРБ е в отлична спортна форма. Политическият терен у нас стана кален от опонентите ни – олигарси, инсталирани от БКП. Агресията към нас само може да ни подсказва, че сме на верния път“, бяха думите на спортния министър Красен Кралев.

 

Живко Тодоров: На нас кметовете ни трябва стабилност, която може да гарантира само Бойко Борисов

Томислав Дончев, вицепремиер: До 2027 г. България ще получи от Европейския съюз близо 30 млрд. евро

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора: ГЕРБ работи добре и без Цветен Цветанов

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема