Стара Загора

Музикантите на Стара Загора заявяват: „Тук сме!“ с три концерта на открито

Днес на три локации на открито в Стара Загора ще се проведат концерти под надслов „Музикантите на Стара Загора: Тук сме!“. Инициативата е дело на Творческия колектив „На улицата“ с подкрепата на Община Стара Загора, Международен младежки център Стара Загора и „Къщата на архитекта“.

Научете кои са новите арт пространствата, които талантливите музиканти ще превърнат в своеобразни сцени.

От 17:00 часа пред фонтантана с пингвините формация „Карашък“ с вокал Момчил Момчилов и бас Николай Димов.Те ще представят своите музикални идеи облечени в ъндърграунд звучене с етно елементи. Пo време на събитието старозагорци ще могат да видят и интересни инструменти като дудук и мини саксофон. За любителите на акустичния рок бандата L.I.S., създадена от ученици Гимназия „Ромен Ролан“, ще представи авторски песни и няколко кавъра.

От 18:00 часа на новооткритото арт пространство Водно огледало „Поетите на Стара Загора“ (бул. „Цар Симеон Велики“ 117), ще бъде Пресиян Кисьов с артистичния псевдоним Presi Kiss. Той е само на 15 години и е един от най-младият е участници в събитието. Ученик е в Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ и ще представи една своя песен, както и парчета на Creedance Clearwater Revival, Deep Purple и The Beatles. Присъстващите ще могат да се насладят и музиката на „Иво Златанов“. Той е бивш морски капитан далечно плаване, с интереси и търсения в музиката и поезията. Ще предложи на публиката акустични варианти на авторски песни и интерпретации на Leonard Cohen, и Red hot chili peppers.

Час по-късно, от 19:00 часа, зад Музея на религиите (бул. „Цар Симеон Велики“ 115), ще звучат песните на джаз дуо Дона Мосто. Любителите на рока ще могат да чуят – авторския рок проект „Борис Атанасов бенд“. Ще бъдат представени песните на Project 7 – фюжън и Toma 'n' the Hawks – алтернативен рок.

Целта на организаторите е да насочат вниманието към хората на изкуството и по- специално към музикантите. „С тези концерти на открито искаме да покажем на публиката и обществеността в града, че въпреки всички препятствия и несгоди, музикантите от Стара Загора са тук и продължават да правят музика, най-вече заради любовта и уважението си към своето изкуство“, споделя Димитър Живков, един от организаторите.

Всички концерти са със свободен достъп за гражданите и гостите на града, съобщиха от Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24