шадравана в парк „Пети октомври“ в Стара Загора

Вандали потрошиха дюза на шадравана в парк „Пети октомври“ в Стара Загора

Поредна вандалска проява в Стара Загора беше установена от служители на звено „Озеленяване и комунални дейности“. Посегателството е извършено върху прочутия от миналото и любим на старозагорци шадраван с фонтаните в централния градски парк „Пети октомври“. Наранена е хироизолация и е счупена дюза, част от системата за работа на водното съоръжение.

Вече се извършва ремонт и подмяна на повредените и наранени части. Веднага след приключване на дейностите по отстраняване на неизправностите, водната атракция ще бъде почистена и въведена в експлоатация, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

През горещите летни дни фонтаните разпръскват свежест и носят приятни емоции на жителите и гостите на града. Мястото е любимо на малки и големи, за игра, отмора и приятни срещи.

Ежедневно общинските служители се натъкват на примери на вандалски прояви към публичното имущество. Община Стара Загора призовава жителите и гостите на града дa пазят и да проявяват нетърпимост ĸъм всички хулигански прояви и да сигнализират за тях на денонощния Горещ телефон 0800 157 37 или на тел. 112.

www.infoz.bg  www.infoz.bg