▶ Започва обновяването на Станционната градина в Стара Загора

Следващата седмица ще направим първа копка, с която ще стартираме проекта за обновяването на Станционната градина в Стара Загора, съобщи кметът Живко Тодоров. Продължава ремонтът на Зоопарка, а до месец стартира и цялостната модернизация на Руския пазар. Избран е идейният проект за изграждане на Многофункционалната спортна зала в парк „Артилерийски“, предстои да бъде изготвен и техническият проект до края на годината.

zhivko todorov

„Пред дни разговарях с премиера Бойко Борисов, който заяви, че когато това стане факт, ще бъде преведена и останалата сума за залата“ – добави кметът на Стара Загора. Ремонти на улици и тротоари и междублокови пространства са извършват в кв. „Три чучура – север“, скоро започва и рехабилитацията на ул. „Промишлена“.

Приключва първият етап изграждане на канализация в кв. „Самара 1“ и започва асфалтирането.

„В момента кандидатстваме по програма на Министерството на образованието и науката, за да изградим физкултурен салон във Второ основно училище и място за хранене. Подготвяме проект и пред Министерството на младежта и спорта за изграждане на салони и други училища, както и за ремонт на пистата над стадион „Берое“, за да се ползва от гражданите. Надявам се скоро да започне и основният ремонт на Летния театър“ – каза още Живко Тодоров.

Почти е готова инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“ и кметът добави, че ще се пристъпи към нейното разширяване, защото терените бързо ще се закупят от инвеститори.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров за проектите, чието изпълнение започва

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg