Служител на Община Стара Загора е заразен с коронавирус

Жена, която работи като строителен техник в Община Стара Загора, е заразена с COVID-19. Това съобщиха на пресконференция главният секретар на местната администрация Делян Иванов и директорът на Регионална здравна инспекция д-р Станимир Станков. Тя в добро здраве, без симптоми и е под домашна карантина заедно със съпруга си. Той имал температура 37,2 градуса и с личен транспорт са отишли да се изследват с PCR тест.

Положителните резултати са станали известни на 14 юли около 19:00 часа. Жената е работела сама в стая, тъй като колежката ѝ е в отпуск. Независимо от това и тя е поставена под домашна карантина. След като тя изтече, ще ѝ бъде направен PCR тест преди да се върне на работа.

В продължение на 14 дни, сутрин на всички служители ще се измерва температурата, а на работещите на 5-ия етаж - и следобед, информира Делян Иванов. На всеки два часа се извършва дезинфекция на плоскости, врати, асансьори и парапети. Строга дезинфекция се осъществява в Информационния център, който се посещава от граждани. На 15 вечерта специализирана фирма ще извърши крайна дезинфекция на цялата сграда на Общината, в която работят 360 души.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема