В детска градина в Стара Загора подготвят деца от ромски произход за първи клас

В детска градина в Стара Загора подготвят деца от ромски произход за първи клас

Община Стара Загора работи по проект на Министерството на труда и социалната политика „Допълнителна подготовка за равен старт в училище“. Той се изпълнява през август и септември 2015 г. в целодневна детска градина № 24 “Радост“.

Дейностите обхващат 30 деца от ромската етническа общност, на които предстои да постъпят в първи клас през учебната 2016/2017 г. Те изучават допълнително български език и литература, съставят текст по картинки, изучават математика чрез дидактически игри, природен свят, музика и др.

Деца от ромски произход участват в проект на МОНОт страна на родителите има пълна подкрепа за реализацията на проекта. Те оценяват високо особено възпитателното му въздействие върху подрастващите в етническата общност, коментира Пенка Чавдарова от общинския отдел „Образование“.

В програмата са включени и дейности, свързани с историческите и културните забележителности на нашия град - посещение на Регионалния исторически музей, Античния форумен комплекс, Къща-музей “Градски бит 19 век“, библиотеките „Родина“ и „Захарий Княжески“, Художествената галерия, Зоопарка, Спасителния център за диви животни и Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора 1877“.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема