С интересни инициативи отбелязват в Стара Загора Международния ден на младежта

С интересни инициативи отбелязват в Стара Загора Международния ден на младежта

Международният ден на младежта – 12 август ще бъде отбелязан и в Стара Загора. Международният младежки център и Младежкият общински съвет към Община Стара Загора са подготвили кръгла маса на тема „Младежка активност".

Дискусията ще започне в 10:00 часа в сградата на новоизградения Младежки център (бившото кино „Жельо Диманов"). Участие ще вземат младежи от целевата група на Центъра, доброволци от общността.

От 11 часа в парк „5 октомври" младежите на Стара Загора ще имат възможност да участват в различни забавни и полезни дейности – арт ателие за изработване на бижута от мъниста, хип хоп танци, игра на шах и други. В Градската градина ще бъде разположен и пункт за безплатни и анонимни изследвания за вируса на ХИВ/СПИН.

Идеята на организаторите е да бъде дадена възможност на младите хора да повишават своята обществена ангажираност и междукултурното разбирателство, да привличат общественото внимание върху проблемите на младите хора чрез информационни кампании в тяхна подкрепа, организиране на диалог и акцентиране върху богатството и разнообразието от умения, интереси и стремежи на младежите.

В проявата ще се включат още Сдружение „Самаряни", СНЦ „Различният поглед" и Център за наука, култура и изкуство - Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

На подобна тема