Община Стара Загора ще развива уикенд туризъм

През следващата година имаме идея да развием уикенд туризъм на територията на община Стара Загора. Ще има различни акценти в края на всяка седмица, които да привличат гости в града ни. Предвиждаме тематичните уикенди да стартират в началото на юни и да продължат до края на септември. Това съобщи Милена Желева, заместник-кмет с ресор „Култура, туризъм и младежки дейности“.

Тя присъства на награждаване на победителите в онлайн предизвикателството „Улови момента“, организирано от Туристически информационен център към Община Стара Загора в партньорство със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.

По време на церемонията, която се състоя в Лапидариума на Регионален исторически музей, Милена Желева подчерта, че пандемията от Covid-19 е забавила стартирането на част от заложените в годишната програма събития. „Имаме подготвени съвместни инициативи с туроператорите, хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора, които се надяваме да осъществим до края на 2020 г. За съжаление тази година не беше благосклонна към бранша, но със съвместни усилия се насочваме към програма, която да привлича туристи в периодите от петък до неделя, както и в празничните дни от календара“ – каза още тя и благодари на всички включили се в инициативата и запечатали чрез обектива си красиви кътчета от Стара Загора.

В конкурса участваха 26 автори, които бяха представили над 120 снимки. Девет от тях спечелиха ваучери на стойност 30 лева от различни местни ресторанти и заведения. Сред тях ресторант и пицария „Царя 65“, ресторант „Чевермето“, Ресторант „Орфеида“ Парк – хотел Стара Загора, ресторант „Уникато“, ресторант „Заара“, ресторант „Зеленият хълм“, ресторант The Fat Chef, кафене Hello caffe и клуб Il Mondo.

Началникът на отдел „Туризъм“ в Община Стара Загора Добромира Петрова обобщи, че най-много са снимките, представящи зелените площи за отдих и почивка - от парк „Митрополит Методий Кусев“, парк „Артилерийски“, езерото „Загорка“, както и от Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Част от авторите са успели да запечатат природни явления или вълшебството на природата.

Победителите бяха наградени от представители на заведенията, предоставящи ваучерите, съобщиха от пресцентъра на Общината.

nagradeni ulovi momenta

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема