Живко Тодоров обяви инициатива за дарителска кампания за въстановяване на Планетариума

Живко Тодоров обяви своя инициатива за дарителска кампания за въстановяване на Планетариума

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров празнува на 21 септември своя рожден ден. На този ден, на публично събитие, вместо подаръци и цветя той обяви, че приема дарения за благотворителна инициатива. Средствата са за закупуване на звезден проектор (планетариум) в Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“.

В поканата си към старозагорци Живко Тодоров припомня, че съоръжението на планетариума изгоря през 1994 г. при пожар на последния етаж на сградата на Гимназия „Ромен Ролан“, където и днес се намира Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“.

„Вярвам, че и ние, заедно, заставайки зад тази кауза, ще допринесем Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“ да възвърне славата си, възстановявайки атракцията на звездното небе с уреда Планетариум“ – казва Живко Тодоров в поканата си към старозагорци и предварително благодари сърдечно на всеки, който е решил да стане част от каузата.

На своя личен празник (21 септември) Живко Тодоров кани гостите си от 19 часа, в новата Арт зона на парк „Артилерийски“ – юг. По време на събитието ще се спазват всички противоепидемични мерки.

На място ще бъдат поставени дарителски кутии, а който желае може да използва и дарителската сметка в Банка ДСК:

BGN сметка с IBAN: BG09STSA93005528732887
BIC: STSABGSF
Титуляр: СНЦ Клуб Любителите астрономи „Гемма“

Булстат: 123621825

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров съчетава празника си с значима за общността кауза за втора поредна година. През 2019 г. също направи благороден жест, като призова старозагорци и гостите на празника му да дарят и бяха събрани средства за лечението на младата старозагорка Камелия Добрева.

www.infoz.bg  www.infoz.bg