Тестват сиренната система в Стара Загора и Гълъбово

Във връзка с Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, областният управител Гергана Микова издаде заповед за провеждане на тренировка с цел проверка на системата, съобщиха от пресцентъра.

sireni

Тя ще се състои на 1 октомври, четвъртък, точно в 11 часа в градовете Гълъбово и Стара Загора и в обектите с интегрирани Локални системи за оповестяване.

Задействането на сиренната система с акустичния сигнал „Въздушна опасност“ ще се извърши централизирано от Националния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и от Оперативен център на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора.
От МВР призовават гражданите да запазят спокойствие по време на техническата проверка.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Работа в Арсенал - офис Стара Загора

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема