Празник за деца и домашни любимци в Деня на Стара Загора

Празник за деца и домашни любимци в Деня на Стара Загора

На 5 октомври, деца и кучета домашни любимци ще спортуват и ще се забавляват заедно, по време шестото издание на традиционния празник на Сдружение „За хората и животните“, в чест на Деня на Стара Загора. Началото е точно в 17:00 часа в парк „Зеления клин“. В програмата са включени демонстрации на обучени кучета и възпитаници на кучешкото училище – Кучилище.

Те ще покажат, че да се спортува с домашния любимец е забавно, много приятно и възпитава добри стопани и послушни кучета. Организаторите са подготвили забавни игри за деца и четириноги, както и конкурс „Моят прекрасен домашен любимец“. Участието ще е напълно безплатно и ще носи награди. Записването ще стартира на 5 октомври от 16.45 часа на място.

По време на събитието Общинският приют за безстопанствени животни ще покаже някои от милите си дружелюбни обитатели, които ще могат да бъдат осиновени. Основният акцент на празниците е да възпитава добри и отговорни стопани, като това включва и поддържане на изрядни документи на домашните любимци.

За втори пореден път в инициативата се включва активно и Община Стара Загора, със специално отворено на място бюро за регистрация на домашни кучета. Служители ще обслужат всеки стопанин, който е пропуснал да регистрира кучето си. За целта са нужни 2 снимки паспортен формат, копие от ветеринарния паспорт на кучето с всички ваксини и чип. Годишният данък за кучета в Стара Загора е 24 лева, наполовина плащат собствениците на кастрирани кучета.

На същото място, със съдействието на Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора, желаещите ще могат да проверят дали данните от чипа и паспорта на техния домашен любимец са изрядни и да заверят паспорта му с подпис и печат срещу 2 лева. В програмата ще се включат с танцови и вокални изпълнения талантливите възпитаници на сдружение „Аллегра“.

Докато децата се забавляват, за всички гости на празника ще има инфозона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.

www.infoz.bg  www.infoz.bg