Боряна Патеркова е новият кмет на Млада Загора

Единадесетокласничката от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ спечели битката за кмет на Млада Загора. Изборът се проведе за 24-ти път в Младежкия дом. Общо четирима младежи – две момичета и две момчета от различни учебни заведения в Стара Загора се включиха в надпреварата за поста. За съжаление, част от заявилите участие не се явиха поради заболяване. „Нашият, живият град на младите“ и „Знаещите млади на нашия град“ бяха основните моменти в програмата на Боряна Патеркова.

Надпреварата се проведе в два кръга – представяне и защита на програма по зададената тема и втори кръг – отговори на въпроси зададени от журито и публиката.

mlada zagora kmet

Боряна Патеркова и конкурентите и Тодор Митев от Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“, Александър Русанин – от Средно училище „Максим Горки“ и Офелия Янакиева от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ работиха по изтеглената чрез жребий тема „Доброволчество и партньорство – основа за младежка активност – идеи и възможности“.

Жури в състав: Моника Тодорова и Мирчо Стойков от Международен младежки център и Нина Петрова, бивш член на Младежкия общински съвет, след дълго разискване и вземайки предвид тайния вот на делегираните представители, излезе с единодушно решение за избора.

Тази година делегирани представители на шест училища, след приключване на дискусионната част докато заседава журито, гласуваха пряко в отделно обособено помещение с предварително изготвена бюлетина с имената на всички кандидати. Делегираните представители имаха право да отбележат в листата на кандидатите в квадратчето пред името на кандидата само едно име с кръстче или V. Най-много гласове от тайния вот получи Александър Русанин.

Младите хора бяха поздравени от Станимира Димитрова, началник – отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

На избора присъстваха народни представители, общински съветници, учители, педагогически съветници, родители, приятели.

На Пети октомври младите членове на Младежки общински съвет ще участват в ритуала за празника на града, а Младият кмет ще получи символично ключа на града.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24