Обновена е спортна зала Стара Загора

Обновена е спортна зала „Стара Загора“

С тържествен водосвет беше открита модернизираната Общинска спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ). Обновяването на спортна зала „Стара Загора“ стартира още преди две години, когато беше разширено игралното поле, бяха закупени нови и модерни баскетболни кошове, както и нова електронна система. Дойде дългоочакваният момент тази година да успеем да подменим и най-важната част от едно спортно съоръжение, а именно спортната настилка.

Това каза по време на официалната церемония ресорният заместник-кмет Красимира Чахова. Тя допълни, че по време на ремонтните дейности е подменена и дограмата на цялата сграда. „По този начин всички клубове, които тренират на територията на спортната зала, ще могат да осъществяват един тренировъчен процес при добри и комфортни условия“, допълни още Чахова. Тя благодари на фирмата изпълнител „Зара Строй“ ООД, която е спазила сроковете на ремонта и по този начин не е нарушила процеса по подготовка на отборите за предстоящите шампионати.

Заместник-кметът пожела на присъстващите преди всичко здраве и една успешна година. По време на откриването бяха поднесени специални плакети за отлични спортни постижения на баскетболните отбори на момичета и момчета до 12 години, които завоюваха републиканските титли за 2020 г. „Най-малките ни донесоха безкрайна радост, което доказва, че всички инвестиции, правени в спортните съоръжения са важни. Расте едно младо поколение, което допринася за продължението на баскетболната слава на Стара Загора“, обясни още Чахова.

Имената на шампионите при момичетата и момчетата бяха съобщени от Вилиана Кочева и Павел Маринов под нестихващите аплодисменти на присъстващите в залата.

IMG 0282

Красимира Чахова при откриването на спортната зала

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg