В АГ комплекса в УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович се родиха две деца на жени, заразени с COVID-19

В АГ комплекса в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ се родиха две деца на жени, заразени с COVID-19

Две жени, заразени с COVID-19, родиха по естествен начин в Клиниката по Акушерство и гинекология на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Майките са в добро състояние и се възстановяват успешно на фона на провеждано лечение във връзка с пневмония, настъпила като усложнение на COVID-19. Бебетата са доносени, но бяха изолирани от майките си в Клиниката по неонатология.

Това съобщи доц. Николай Лазаров, ръководител на  Клиниката по акушерство и гинекология в Университетска болница. Едното от тях проплака на 15 октомври и вече си е вкъщи, а другото – на 18 октомври и утре ще бъде изписано.

Според световния опит, коронавирусът не се предава от майката на плода, но независимо от това на бебетата са направени PCR тестове. Резултатите на новородените са отрицателни.

Пациентките са постъпили с пневмония, която трудно се е повлияла от провеждано лечение, което е насочило специалистите от лечебното заведение да взимат материал за PCR изследване. Резултатите са показали положителен тест за COVID-19.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Пресконференция на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и Националния оперативен щаб, 4 март 2021

Мини Марица изток

На подобна тема

Най-четеното от последните дни