Цветан Цветанов: Живко Тодоров и Галина Стоянова ще станат кметове на първи тур

По време на кампанията за местни избори политическа партия ГЕРБ ще заложи на градивното и ще отговорим на агресията с видими резултати. Това заяви пред журналисти в Стара Загора зам.-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов.

Той представи кандидатите за кметове на ГЕРБ в общините в област Стара Загора.

"Настоящият градоначалник на община Стара Загора Живко Тодоров, който партията издига за втори мандат, не се нуждае от представяне. По време на неговия мандат са усвоени проекти с европейско финансиране за над 250 млн. лева, както и за над 15 млн. лева от националния бюджет. Той и екипът му показаха другото лице на Стара Загора. Убеден съм, че това, което ще получим като обществено одобрение, ще бъде на база видимите резултати, постигнати по време на управлението на Живко Тодоров" - каза Цветан Цветанов.

Първата жена кмет на община Казанлък Галина Стоянова е официалната кандидатура на ГЕРБ за втори мандат. "Галя убеди много песимисти с това, което може и успя да направи" - добави зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Той припомни, че по време на мандата на Галина Стоянова и екипа ѝ в община Казанлък са реализирани 60 европейски проекта за над 24 млн. лева. В момента се изпълняват 27 проекта на стойност 45 млн. лева, одобрени са още 11 - за над 20 млн. лева.

За втори мандат ГЕРБ издига кандидатурата за кмет и на община Мъглиж Господин Господинов. В рамките на неговото управление в една от малките общини на региона са усвоени над 20 млн. лева по европейски проекти.

Димитър Димитров е кандидатът за кмет на община Николаево. Той е общински съветник от групата на ПП ГЕРБ и работи в Горско стопанство в Гурково.

Кандидатът за кмет на община Чирпан е председателят на общинската партийна структура на ГЕРБ Христо Стефанов. "Той има капацитетът да се пребори за кметския пост и в Общинския съвет на Чирпан да влязат повече представители на ГЕРБ" - каза Цветан Цветанов.

Той представи и кандидатът за кмет на община Братя Даскалови Стоян Вълчев, който в момента е зам.-кмет. Има дълъг стаж в системата на МВР и е бил управител на борсата за плодове и зеленчуци в с. Плодовитово.

Д-р Теньо Тенев е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на община Раднево. От 2011 до 2013 г. е бил зам.-кмет. В момента упражнява професията си на ветеринарен лекар и добре познава проблемите на малките населени места.

Кандидатът за кмет на община Опан е Иван Иванов. Той има 18 години стаж в системата на МВР. Сега е земеделски производител.

За останалите общини: Гълъбово, Гурково и Павел баня местните структури на ПП ГЕРБ имат решения за кандидати за кметове, но ще бъдат обявени през септември. Възможно е в Павел баня да бъде подкрепен независим кандидат.

Председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ заяви, че партията винаги е увеличавала резултата си след местни избори. Според него ГЕРБ ще има свои кметове на предстоящите избори в между 16 и 18 областни центрове, над 100 кметове на общини и над 1700 общински съветници.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е уверен, че на изборите на 25 октомври 2015 г. ГЕРБ ще спечели повече места за общински съветници от досегашния мандат.

Той обяви, че е по-важно, че партията в града разполага с потенциал да предложи на избирателите стойности хора за местния парламент, които нямат да търгуват с влиянието си, след като влязат в него.

Кандидатите за кметове на ГЕРБ във всички 265 общини ще бъдат представени на 13 септември в зала "Арена Армеец" в присъствието на 14 000 членове на партията и гости от чужбина.

Кандидати за кметове на ГЕРБ в общини в област Стара Загора

Христо Стефанов (Чирпан), Господин Господинов (Мъглиж), Галина Стоянова (Казанлък), Цветан Цветанов, Стоян Вълчев (Братя Даскалови), Живко Тодоров и Димитър Димитров (Николаево)


Живко Тодоров за предстоящата предизборна кампания на ГЕРБ в област Стара Загора


Репортаж от събитието

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

На подобна тема