Вълнуваща разходка в Музея на "Берое"

За феновете на зелено-белия футболен отбор на Стара Загора Светът е Берое. Екипът на информационния сайт www.infoz.bg се докосна до почти 100-годишната история на тима, събрана и изложена във витрини. Предлагаме ви една вълнуваща разходка в Музея на "Берое" заедно с неговия уредник Ивайло Тодоров.

beroe museum 02Ще видите всички купи и награди, печелени през годините. Сред тях е и шампионската купа от 1986 г. В Музея е изложена фланелката на Васил Драголов - голмайсторът на "Берое" от паметната за отбора 86-а година, с която той игра в последния мач от кръга срещу "Славия" и още в 7-ата минута вкара единствения, но победен точен удар във вратата на гостите от София.

"Берое" е единственият български отбор, който първи е спечелил Балканската купа и е четирикратен неин носител. Трофеите също са изложени във витрините.

В грижливо подреден албум са запечатани ценни моменти от историята на "Берое" - от първия мач до днес.

"Най-големият подарък за 100-годишнината на "Берое" през 2016 г. - не само за музея, но и за всички, които са част от зелено-белия отбор и го обичат, ще бъде шампионската титла на България" - каза Ивайло Тодоров.

Музеят е отворен за дарения и Клубът е признателен на всеки, който предостави запазен спомен, свързан с "Берое", за да бъде видян и от следващите поколения.

Музеят се намира на стадион "Берое" и е отворен за посетители всеки ден от 10:00 до 18:30 часа, без четвъртък и петък. Входът е свободен. Снимките на посетителите пред витрините с експонатите са разрешени.

beroe museum 01

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24