Легловата база за лечение на COVID-19 в УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович е 100% заета към 8:00 часа на 12 ноември

Легловата база за лечение на COVID-19 в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ е 100% заета към 8:00 часа на 12 ноември

112 диагностицирани с COVID-19 пациенти са хоспитализирани в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора към 8:00 часа на 12 ноември. Още двама са били хоспитализирани извън посочените легла с клинична картина, като техните резултати от PCR изследването се очаква днес.

В Клиниката по анестезиология и интензивно лечение са настанени 11 души с коронавирус - 4-ма са интубирани, останалите са на кислородна маска. Всички са в критично състояние. През изминалото денонощие са починали двама пациенти с коронавирус, на възраст 73 и 75 години.

УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ още през изминалата седмица е изпълнила заповедта на здравния министър за разкриване на не по-малко от 20% от леглата за лечение на пациенти с COVID-19. Към 8:00 часа на 12 ноември капацитетът от определните за ацелта легла е зает на 100%.

Ръководството на Университетска болница за пореден път призовава останалите лечебни заведения от Стара Загора да поемат своята отговорност и да се включат с адекватни действия в лечението на хората, имащи нужда от адекватно и навременно лечение от това заболяване.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема