11 случая на COVID-19 в Дом за стари хора

11 случая на COVID-19 в Дом за стари хора

Във връзка с получена информация на 11.11.2020 г. по обяд от ЦСМП - Стара Загора за настанени в Дом за стари хора в село Старозагорски бани със съмнение на COVID-19, още същата вечер Регионална здравна инспекция - Стара Загора извърши проверка на място и изследва с бързи антигенни тестове всички 67 домуващи и 34-ма души от персонала. Установени се положителни резултати при 7 от домуващите и при 6 души от персонала. 

Взети са проби за изследване по метода писиар (PCR) на всички положителни, като при 11 от хората резултатът от бързия тест се потвърди.

РЗИ – Стара Загора предприе следните мерки: извършване на крайна дезинфекция на целия дом, обособяване на сектор за изолация на хората, заразени с COVD-19, налагане на 14-дневна карантина на Дома за стари хора и извеждане на персонала с положителни резултати за домашно лечение, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От 11-те диагностицирани с коронавирус, трима са с лека симптоматика.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема