Гласувайте за Африканката на Държавна опера - Стара Загора – културно събитие на 2020!

Гласувайте за „Африканката“ на Държавна опера - Стара Загора – културно събитие на извънредната 2020!

Гласувайте за „Африканката“ на Държавна опера - Стара Загора, представена на сцената на Зала 1 в НДК! Спектакълът е номиниран в престижния сайт за култура „Площад Славейков“! Да вървиш по отъпкани пътеки може да е лесно, но не носи удоволствие. Трудностите дават мъдрост, изпитанията каляват характера.

Изборът на репертоар в един оперен театър по същия начин може да подпомага творческото и професионално израстване на трупата, съобщават от пресцентъра на Държавна опера – Стара Загора.

Изборът на „Африканката“ е предизвикателство за всеки оперен театър. Радостно е, че гостуването на Старозагорската опера в София предизвика многобройни спонтанни и възторжени оценки на публиката. До голяма степен те са закономерен резултат от яркия творческия почерк на режисьора Вера Немирова.

Независимо и от изпитанията на COVID 19, седеммесечното отложено гостуване на Старозагорската опера показа, че едно от най-трудните заглавия в оперната литература може да се запази и да защити убедително големите послания на постановката. Доказва го реакцията на зрителите, които проявиха любопитството да видят едно на практика непознато у нас заглавие.

На 6 октомври София аплодира „Африканката” – първото голямо събитие във време на пандемия от COVID-19 на сцената на зала 1 на Националния дворец на културата.

Гастролът на Старозагорската опера в НДК надмина всички очаквания.

Гласувайте за „Африканката“!

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема