Вандали отново потрошиха електронно табло на автобусна спирка в Стара Загора

Вандали отново потрошиха електронно табло на автобусна спирка в Стара Загора

Второ електронно табло на автобусна спирка, този път в кв. „Самара-3“ в Стара Загора, е потрошено от вандали. Това става по-малко от три месеца след поставянето на първото съоръжение.

То показва кога пристига следващото превозно средство от градския транспорт, чрез многоредов дисплей, с карта на градския транспорт и с отбелязано местоположение на спирката.

Потрошено електронно таблоПървата вандалска проява стана на спирката на Медицинския факултет в средата на юни. Специалистите отново са убедени, че е приложена голяма сила, за да бъде нарушена целостта на закаленото стъкло, възмутени са от Община Стара Загора. Таблата са специално изработени, за да са устойчиви на външни атмосферни и човешки влияния.

Информационната система по спирките в града е част от цялостния проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за град Стара Загора", финансиран по ОП „Регионално развитие" и с обща стойност близо 28 млн. лв.

За пореден път кметът Живко Тодоров и ръководството на Община Стара Загора призовават старозагорци да опазват създаденото, да проявяват нетърпимост към подобни хулигански прояви и ако станат свидетели на подобни, да сигнализират на денонощния горещ телефон в общината - 0800 157 37, или на тел. 112.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)