Около 400 хиляди лева са събрани от глоби за неправилно паркиране в Стара Загора

Преди началото на новата учебна година в Стара Загора ще бъде положена маркировка по уличните платна във всички части на града, като приоритет са районите около училищата и детските заведения. "За тази година в бюджета са предвидени 50 хиляди лева, с които да бъде маркиран целият град.

Всички нови пешеходни пътеки на новоизградени улици ще бъдат с трайна маркировка с бял и червен цвят. Останалите ще бъдат с маркирани с бяла боя, но едва ли ще бъдат обновени навсякъде в града, защото бюджетът е ограничен" - съобщи зам.-кметът на община Стара Загора Йордан Николов.

Общината положи нови маркировки по централни улици, на които са обособени места за паркиране, с цел да се освободи по-голяма част от платната, за да не се затруднява движението на автомобилите. Маркировката обособява ленти от платното, на което е предвидена възможност за паркиране.

По бул. "Руски" и ул. "Христо Ботев" има направени маркировки за успоредно на тротоара паркиране. Предстои да бъде положена същата маркировка и по южното платно на бул. "Цар Симеон Велики", източно от бул. "Св. Патриарх Евтимий" и с това ще се промени досегашната практика за паркиране там.

Репатратор премества неправилно паркирал автомобилНеправилно паркираните автомобили в Стара Загора се отстраняват и превозват до наказателен паркинг с три репатратора, по-известни като "паяци". Те работят до 20 часа в делнични дни и до 14 часа в събота, неделя е почивен ден.

"Репатраторите са полезни за всички граждани, защото трябва да се спазват знаците и правилата за движение в града и по пътищата. Всеки един автомобил, който е спрял неправилно, трябва да бъде репатриран. За съжаление и с тези три репатратора, които имаме, не успяваме да реагираме на сигналите на гражданите, които постъпват на горещия телефон. Нарушенията наистина са много. Продължаваме в същия дух - да санкционираме нарушителите и няма да правим компромиси на никого" - каза Йордан Николов.

За поставена скоба глобата е 20 лева. Ако автомобилът бъде репатриран до наказателен паркинг, освобождаването му става след заплащане на санкция от 60 лева. 30 лева е глобата, когато собственикът на неправилно паркиран автомобил реагира на място, преди "паякът" да е транспортирал колата.

За първите шест месеца на 2015 г. приходите от глоби в Стара Загора, в резултат на поставени скоби и репатрирани автомобили, са в размер на около 400 хиляди лева.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор