Детски панаир гостува в Стара Загора на 12 и 13 септември

Детски панаир, който включва 40 културно-образователни инициативи, ще гостува в Стара Загора на 12 и 13 септември 2015 г. Заниманията ще се проведат от 10:00 до 18:00 часа в сградата на Регионален исторически музей в парк "Пети октомври". То е подготвено от Фондация „Изиарт“, с подкрепата на Община Стара Загора. Входът е свободен.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки ателиета: по стъклопис, стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство и др.

Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия. Те ще имат възможност да се включат и в образователно ателие, в което да напишат свое послание на глаголица. Играта „Мисия в Космоса“ пък ще даде възможност на децата да опознаят Слънчевата система. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

В партньорство с музея ще се осъществи и любопитна игра, чрез която децата да опознаят културно-историческото наследство на града, като накрая ще получат и тематични награди.

infoz autor www.infoz.bgМилиони американци наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД